Presentació

Junts x Guissona

ESCOLTA ACTIVA

Segurament, direm expressions com: l’estima pel nostre poble i la seva història, una millora de tot allò que Guissona ofereix. Però,a tots nosaltres ens ha captivat un aspecte que hem descobert a mesura que ens hem constituït com a equip: l’ESCOLTA ACTIVA. El nostre grup ha anat creixent exponencialment per aquesta escolta activa a les aportacions i propostes del seus membres.

Empatitzar amb les opinions i les propostes dels altres, establint el diàleg com a fil conductor, ens ha unit. TOTS I TOTES tenim el desig de ser portadors d’una actitud de consens, molt important per al moment actual que estem vivint com a poble i com a país.
El treball en equip s’ha convertit en el nostre tarannà, cadascú i cadascuna des del seu lloc, moment personal i des de les seves possibilitats i motivació. Això, fa que sigui una xarxa oberta on es van incorporant persones amb diferents perfils, motivades per la nostra proposta i tarannà.

Aquesta trentena de persones estem molt il·lusionats de fer aquest pas endavant, cadascú des de la seva aportació personal.

PROCÉS PARTICIPATIU

No hi ha dubte, que des d’aquest treball en equip, volem que tota la nostra gestió esdevingui des d’un PROCÉS PARTICIPATIU. No solament ara, que estem iniciant aquest nou projecte i que estem demanant el parer, les opinions als vilatans; sinó,també en els moments que viurem de la gestió diària,atenent les necessitats reals de la nostra vila.

Des de l’Ajuntament volem ser catalitzadors de la gestió del dia a dia, però sense descuidar una planificació a mig i llarg termini. Hem de construir l’avui de la vila, per gaudir d’una vila amb futur.

Un segon segell d’identitat ha de ser la TRANSPARÈNCIA. No una transparència que s’ha de descobrir davant de situacions dubtoses i de conflicte que cal esbrinar… sinó que arribi als vilatans i on tothom des de la seva situació se senti informat i correspost.

XARXES OBERTES

Podríem fer un llistat molt extens, però ens cal acotar i delimitar la planificació. És per aquest motiu que avui us presentarem l’inici d’aquest procés participatiu que pretén, en aquest inici, establir les bases i actuacions del nostre programa electoral. Un programa que ha de respondre a les necessitats de tots els nostres vilatans, de les entitats, de les associacions, de les petites i grans empreses… i que us presentarem la primera setmana del mes de maig.

Aquest procés participatiu inicial el focalitzarem a través de dues eines: evidentment de xarxes obertes convidant a fer propostes, que ja n’hem anat rebent. Però, la participació en les xarxes pensem que continua sent insuficient i moltes vegades No accesible a tothom. I, és en aquesta reflexió que apareix el Tuper Democràtic, que l’Agnès us presentarà.

TUPER DEMOCRÀTIC

COM RECOLLIR LES OPINIONS DE LA GENTSOBRE DIFERENTS ASPECTES DEL POBLE?
COM PODEM IMPLICAR ACTIVAMENT LA GENT PER FER-NOS ARRIBAR LES SEVES PROPOSTES?

Amb aquesta pregunta vam iniciar una pluja d’idees per tal d’aconseguir una participació que fos molt més activa per a tots. I aquí va néixer el Tuper Democràtic. Volíem que fos quelcom engrescador, motivador i fins i tot divertit.

El Tuper Democràtic és un instrument que ens permet fer xarxa. Neix amb la idea de fer cadena. Pretén ser un contenidor de propostes que funciona de la següent manera: Jo escric la meva proposta de millora per Guissona en un full, el diposito al Tuper Democràtic i el passo a algú del meu entorn perquè faci el mateix i continuï la cadena. De tal manera que aquests tupers aniran rodant i aniran obrint camí omplint-se de propostes, queixes, suggeriments, idees…

Cóm ens els fareu arribar?

Doncs, l´última setmana de març, del 25 al 30 de març, deixarem uns contenidors de cartró, clarament visibles i identificats com a Tuper Democràtic, que es distribuiran per diferents punts del nucli històric. Al llarg d’aquella setmana, qui tingui el Tuper i cregui que ha arribat el moment de deixar-lo, doncs el diposita dins la caixa i nosaltres els anirem recollint.

Avui, volem iniciar aquest procés participatiu convidant-vos a agafar un d’aquests tupers. I que inicieu aquesta cadena de propostes tenint en compte un ventall molt ampli d’edats. Independentment del pensament polític, perquè les propostes són per a tots i de tots. Sabem del cert que no tots ens retornaran, però també sabem que hi haurà un ventall de propostes que sense aquesta acció segurament no ens arribarien.

Hem activat el #Tuperdemocràtic perquè tothom pugui penjar les seves fotos o vídeos d’aquell moment.

ESPAI WEB

També, disposem del nostre espai web. En aquest espai destaquem l’apartat DIBUIXEM GUISSONA, on es podran fer propostes, suggeriments, reflexions sobre aspectes de Guissona i que es trobaran agrupats per àmbits.

També, els calendaris i temes tractats en les reunions amb les diferents associacions, entitats i empreses de Guissona.
És un espai que s’anirà construint a partir d’aquesta participació i estarà actualitzat el que anem vivim plegats en tot aquest procés.

prioritats

Segurament quan es tanqui aquest procés inicial, de ben segur es focalitzaran aspectes i àmbits per treballar i gestionar, que ara en aquests moments formen part del nostre pla de treball de l’equip. Com per exemple:

  1.  Dinamització cultural i artística
  2. Neteja i recuperació del casc antic amb el seu comerç.
  3.  Transport públic i mobilitat urbana.
  4. La integració ja no respon a la Guissona que tenim. Hem d’anar a treballar la inclusió, concepte més ric i més plural.
  5. Incloure, escoltar i involucrar molt més els adolescents.
  6. Posar sobre la taula el tema de l’habitatge. Actualment és un problema, molt car, molta demanda, poca oferta. Ens cal evitar que la gent se’n vagi de Guissona.
  7. Seguretat i civisme: volem una Guissona més segura, sense espais de difícil convivència, de fàcil abast al centre del poble, amb més civisme i ordre (bicicletes que circulen pels carrers de vianants , zones infantils fetes malbé…etc.)
  8.  Crear xarxa i comunitat educativa, promovent projectes d’innovació vinculats a l’escola nova21.

Acabem la nostra intervenció fent un prec a tots els vilatans:
Doneu-nos l’oportunitat per compartir el teu somni, el meu, el seu i per convertir-lo en el nostre. Visca Guissona i visca Catalunya.

Fotos de la presentació

Vídeo de la presentació

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.